Τα Γιάννενα υποδέχτηκαν τη Φλόγα της Ελπίδας

Τη φλόγα της ελπίδας υποδέχθηκε η πόλη των Ιωαννίνων, αν και όχι με τις καλύτερες δυνατές καιρικές συνθήκες το απόγευμα της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία. Η φλόγα των Special Olympics άναψε στο βωμό που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, εκεί όπου έφτασαν δεκάδες λαμπαδηδρόμοι και οι λεγόμενοι φύλακες της Ολυμπιακής φλόγας, υπό καταρρακτώδη βροχή, αλλά και υπό τις επευφημίες των λίγων δεκάδων Γιαννιωτών που βρέθηκαν στην τελετή υποδοχής. Υπό τις αλλοπρόσαλλες βουλές του καιρού με τη βροχή πότε να σταματά και πότε να κάνει ξανά την εμφάνισή της οι αθλητές των Special Olympics έστειλαν το δικό τους μήνυμα χαράς, αγάπης και αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στην πλατεία της πόλης τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος που τους καλωσόρισε στην πόλη των γραμμάτων και των τεχνών και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες που θα διεξαχθούν στην Αθήνα από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις Ιουλίου.
Δυο από τους λαμπαδηδρόμους, αλλά και φύλακες της ολυμπιακής φλόγας και της ιδέας που αυτή μεταφέρει στα βάθη των αιώνων, η Σάνον από τις ΗΠΑ και ο Σαμ από το Χονγκ Κονγκ έστειλαν με τη σειρά τους τα δικά τους μηνύματα ειρήνης, αγάπης, πίστης και θέλησης για τη ζωή.
Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με το δήμαρχο της πόλης, ενώ η εκδήλωση στην πλατεία έκλεισε με χορούς και τραγούδια από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών.
Η φλόγα άναψε και πάλι λίγο πριν τις 6, οι λαμπαδηδρόμοι τη μετέφεραν μέχρι την πλατεία Μαβίλη και από εκεί συνέχισε το ταξίδι της με επόμενο σταθμό το Μέτσοβο όπου και διανυκτέρευσε.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πόλη των Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει από τις 20 μέχρι τις 24 Ιουνίου τις αποστολές της Λιθουανίας, της Κολομβίας και της Χιλής.

http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8761:2011-06-13-22-14-04&catid=36:top-news

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: