Η Άρτα υποδέχτηκε τη Φλόγα της ελπίδας Στις 12:30 Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2011η Άρτα υποδέχτηκε τη φλόγα των Special Olympics.

Η Άρτα υποδέχτηκε τη Φλόγα της ελπίδας

Στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι η Άρτα υποδέχτηκε τη φλόγα των Special Olympics. Η φλόγα μέσω της οδού Σκουφά έφτασε στην πλατεία Αγίου Δημητρίουόπου έλαβε χώρα μια σεμνή αλλά όμορφη τελετή. Η αφή της Φλόγας έγινε από το Νίκο Βασιλάκη, τον πιο παλιό αθλητή των αγώνων Special Olympics στην Άρτα ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στους περιφερειακούς αγώνες στην Πάτρα το 1989. Πάρα πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί στον Άγιο Δημήτριο ο οποίος υποδέχτηκε με ένα θερμό χειροκρότημα τη Φλόγα, τους αθλητές των S.O. που ταξιδεύουν μαζί της και τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αξιωματικούς της Αστυνομίας απ’ όλο τον κόσμο που την μετέφεραν μέχρι εδώ, μετατρέποντας την εκδήλωση σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης στη σύντομη ομιλία του υπογράμμισε την αξία της συμμετοχής στους Αγώνες Special Olympics που αναδεικνύουν και προβάλουν σε όλο τον κόσμο τις ιδιαίτερες ικανότητες των αθλητών. Ο κ. Παπαλέξης τόνισε συγκεκριμένα: «Η Άρτα σήμερα υποδέχεται την φλόγα των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Στόχος των παγκόσμιων αυτών αγώνων είναι να ενισχύσουν την κατανόηση της διαφορετικότητας και την αποδοχή της διανοητικής αναπηρίας. Οι αθλητές και οι αθλήτριες των Special Olympics μας υπενθυμίζουν το πραγματικό νόημα του αθλητισμού. Η συμμετοχή είναι σημαντικότερη από τη νίκη. Οι αγώνες δίνουν στους αθλητές τη δυνατότητα να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και να τις προβάλουν στην παγκόσμια κοινότητα ταυτόχρονα όμως – μέσα από τους αγώνες τα άτομα με διανοητική αναπηρία προσπαθούν να περάσουν σε όλους εμάς, το σεβασμό στην διαφορετικότητα, τις ξεχωριστές ανάγκες τους και την πεποίθηση ότι αποτελούν χρήσιμα και ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics 2011, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας, έχουμε υποχρέωση να παρευρεθούμε όλοι μας. Να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια Ελλήνων και ξένων αθλητών και να στείλουμε με την παρουσία μας ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μήνυμα της αποδοχής και τον σεβασμό της διαφορετικότητας. Ξεχωριστοί αθλητές – αθλητές των Special Olympics – σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας για όσα μας προσφέρετε. Καλωσορίσατε στην πόλη μας».

Το μήνυμα των Αγώνων, το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας για έναν καλύτερο κόσμο μετέφεραν στο χαιρετισμό τους δύο εκπρόσωποι από την ομάδα των λαμπαδηδρόμων, ο Ίαν από την Ολλανδία, αστυνομικός, ο οποίος έχει μεταφέρει μαζί με τους Special αθλητές τη Φλόγα μέχρι εδώ καθώς επίσης και ένας αθλητής των S.O. Και οι δύο ευχαρίστησαν την Άρτα για τη ζεστή υποδοχή της φλόγας και για τη φιλοξενία της.

Συγκινητική ήταν η ομιλία του Παναγιώτη Κουλτατζή, αθλητή των S.O. HELLAS στην ποδηλασία. «Σήμερα φέραμε την φλόγα της ελπίδας. Σας προσκαλούμε όλους στην Αθήνα από 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου για να παρακολουθήσετε τους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 για να ενωθείτε με τον υπέροχο κόσμο του αθλητισμού».

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου και των εκπροσώπων των S.O.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Άρτας Ιγνάτιος, οι βουλευτές Άρτας Δημήτρης Τσιρώνης και Κώστας Παπασιώζος, ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο Αστυνομικός Υποδιοικητής Άρτας Πάρης Νίκου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και άλλοι φορείς.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από την παιδική χορωδία του «Μακρυγιάννη» και με ηπειρώτικους χορούς, που χόρεψαν προς τιμήν των λαμπαδηδρόμων και των αθλητών τα χορευτικά του Μορφωτικού Συλλόγου Θεσπρωτικού και του Λυκείου Ελληνίδων. Η Άρτα και όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση υποδοχής κατευόδωσαν την Φλόγα στο δρόμο της προς την Αθήνα και ευχήθηκαν καλό ταξίδι σε όσους θα τη συνοδεύουν.

Η Φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011  άναψε στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου 2011 κι από εκεί  ξεκίνησε το ταξίδι της από τη μία στην άλλη άκρη της Ελλάδας, αλλά και στην  Κύπρο (10, 11, 12 Ιουνίου) και στην Κωνσταντινούπολη (20/6) μεταφέροντας σε όλον τον κόσμο το μήνυμα των Αγώνων. Η υπέροχη αυτή διαδρομή  της αγάπης θα καταλήξει την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Αθήνα. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από 180 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη  οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: