Και στην Πρέβεζα η φλόγα της Ελπίδας

floga_prevezaΜέσα σε κλίμα συγκίνησης υποδέχθηκε τη Δευτέρα το πρωί η Πρέβεζα την φλόγα της ελπίδας που μετέφεραν λαμπαδηδρόμοι των special Olympics, μεταξύ αυτών και οι δύο Πρεβεζάνοι αθλητές της ομάδα αντισφαίρισης Διονύσης Βουκελάτος και Χρήστος Πάκος.

Σε μια συγκινητική και συνάμα απλή τελετή παρουσία του δημάρχου Πρέβεζας κ. Μπάιλη οι αθλητές των special Olympics έφτασαν με τη φλόγα στην πλατεία Ανδρούτσου φέρνοντας ταυτόχρονα και το μήνυμα της ειρήνης, της αδελφοσύνης των λαών αλλά και τη δύναμη της ψυχής που μπορεί να υπερκεράσει όλα τα εμπόδια.

Δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ανδρούτσου για να χειροκροτήσουν τους αθλητές και τους εθελοντές αστυνομικούς λαμπαδηδρόμους από όλο τον κόσμο οι οποίοι συνοδεύουν την Φλόγα στο ξεχωριστό αυτό ταξίδι της. Την δάδα συνόδευσαν στο βωμό -ο οποίος είχε στηθεί στην πλατεία Ανδρούτσου- οι δύο Πρεβεζάνοι αθλητές της ομάδας αντισφαίρισης Διονύσης Βουκελάτος και Χρήστος Πάκος καταχειροκροτούμενοι από τους πολίτες.

Και αυτά τα παιδιά πράγματι έχουν κάτι το διαφορετικό. Ζουν τη ζωή τους έντονα, παρ’ όλες τις δυσκολίες και αποδεικνύουν περίτρανα σε όλους μας πως βγαίνουν καθημερινά νικητές στο στίβο της ζωής. Καλωσορίζοντας την φλόγα στην πόλη ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι μια από εκείνες τις στιγμές που σε κάνουν να συνειδητοποιείς ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται κόντρα στο ρεύμα υπάρχει ελπίδα για όλους μας.

Η Φλόγα στην Πάργα Να θυμίσουμε ότι η Φλόγα θα περάσει από την Πάργα την Πέμπτη και θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. μέσω της 5ης Επαρχιακής Οδού (μπροστά από το Δέσκειο Γυμνάσιο – Λύκειο Πάργας). Στις 11:15 θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης, η οποία θα έχει διάρκεια 45 λεπτά και θα περιέχει το πρωτόκολλο χαιρετισμών και μουσική εκδήλωση από τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πάργας.

Μετά την λήξη της τελετής η φλόγα θα αναχωρήσει μέσω της οδού Ρήγα Φεραίου(παραλιακή οδός – Γήπεδο) για την επόμενη στάση της, στην πόλη του Αστακού.( 12:00 μ.μ – 12:15μ.μ.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: