Όλα έτοιμα για την υποδοχή της φλόγας και τη φιλοξενία των αθλητών των Special Olympics

Πανέτοιμη να υποδεχτεί τους 300 αθλητές και τους συνοδούς τους, αλλά και τη φλόγα των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics, είναι η πόλη της Καβάλας.
Πανέτοιμη να υποδεχτεί τους 300 αθλητές και τους συνοδούς τους, αλλά και τη φλόγα των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics, είναι η πόλη της Καβάλας. “Μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις φέτος σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο Δήμο Καβάλας, είναι η διοργάνωση των Special Olympics που θα γίνει στην Αθήνα μετά τις 24 Ιουνίου. Η πόλη της Καβάλας έχει αναλάβει το ρόλο της “πόλης αμφιτρύονος”. Είμαστε, δηλαδή, μία φιλόξενη πόλη, η οποία θα δεχτεί για τέσσερις ημέρες και νύχτες, αθλητές των αγώνων με τους συνοδούς τους. Και παράλληλα, θα διοργανώσει μία σειρά εκδηλώσεων, αρχής γενομένης από αύριο (σ.σ. σήμερα). Αύριο (σήμερα), λοιπόν, θα γίνει η άφιξη της φλόγας, από τους επίσημους λαμπαδηδρόμους των ειδικών αυτών αγώνων”, είπε ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, ενώ πρόσθεσε ότι η διαδρομή που θα διανύσουν οι δρομείς μεταφέροντας τη φλόγα, θα αρχίσει από το “Βερούλειο” δημοτικό γήπεδο και δια μέσου των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ελευθερίου Βενιζέλου θα καταλήξει στο δημοτικό κήπο, όπου θα πραγματοποιηθεί μία μικρή τελετή υποδοχής. Στο πολιτιστικό μέρος της τελετής θα χορέψουν τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας και του συλλόγου “Ιχνηλάτες”, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία από την ορχήστρα ροκ μουσικής του Δημοτικού Ωδείου. “Θέλω να τονίσω, άλλη μια φορά, ότι οι εκδηλώσεις για την υποδοχή της φλόγας και η φιλοξενία των αθλητών, δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν υπήρχαν πολλοί χορηγοί. Με πολύ μεγάλη χαρά, διαπιστώνω ότι η χορηγική συνείδηση στην Καβάλα εδραιώνεται και ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες ευαισθητοποιούνται γύρω από τις δράσεις του Δήμου και τις ενισχύουν”, σημείωσε, επίσης, ο δήμαρχος Καβάλας.

Μία ευκαιρία διαφημιστεί η Καβάλα στα πέρατα του κόσμου

Έπειτα από αίτημα του Δήμου και του ίδιου του δημάρχου Καβάλας, στην πόλη θα φιλοξενηθούν αποστολές αθλητών από τις χώρες της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ.), της Γεωργίας, της Αρμενίας, της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας. Οι αθλητές αυτοί, μαζί με τους συνοδούς τους, θα καταλύσουν στα ξενοδοχεία που προσφέρθηκαν να συμμετέχουν ως χορηγοί στη φιλοξενία, θα ξεναγηθούν στην πόλη και στα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ θα πραγματοποιηθούν και κάποιες πολιτιστικές δράσεις. “Πιστεύουμε ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός τρόπος, για να διαφημιστεί η πόλη μας στα πέρατα της οικουμένης. Θα είμαστε, λοιπόν, απλόχεροι και γενναιόδωροι προς τους ανθρώπους αυτούς κι αυτοί θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης σε όλο τον κόσμο”, είπε ο δήμαρχος Καβάλας και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του απευθύνοντας κάλεσμα προς τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες να δείξουν την κοινωνική ευαισθησία και τη φιλοξενία τους. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των παραπάνω εκδηλώσεων, Χριστόδουλος Μιχαλάκης και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης “Δημωφέλεια”, Στέλιος Σχοινάκης. Ο Χρ. Μιχαλάκης ευχαρίστησε τους εξήντα και πλέον εθελοντές, καθώς και τους χορηγούς, χωρίς τη βοήθεια των οποίων, υπογράμμισε, δεν θα γινόταν η διοργάνωση. Ο Στ. Σχοινάκης επεσήμανε, από την πλευρά του, ότι η φιλοξενία των αθλητών των Special Olympics εντάσσεται στο μεγάλο σχέδιο των διοικήσεων του Δήμου Καβάλας και της “Δημωφέλεια”, με στόχο να αναδειχθεί η Καβάλα ως τουριστικός προορισμός. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics συμμετέχουν άτομα με νοητική καθυστέρηση

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: