Πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου.

Πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (17/06) και ώρα 10:00 το πρωί στο Ολυμπιακό Μέγαρο Λευκωσίας,  η Δημοσιογραφική Διάσκεψη των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου.
Θέμα της Διάσκεψης ήταν η Συμμετοχή της Αποστολής των Παγκοσμίων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από τις 20 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου 2011 στην Αθήνα.
Στην εν λόγω Διάσκεψη παρευρέθηκαν ο Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, ο Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Σωματείου Cyprus Police Torch Run, εκπρόσωπος της ΚΟΕ, ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς επίσης χορηγοί, και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
Από πλευράς Ειδικών Ολυμπιακών παρευρέθηκαν άτομα από την Αποστολή με τους προπονητές/συνοδούς, μέλη του Δ.Σ καθώς επίσης και γονείς αθλητών.
Ο Κύριος Δημήτρης Ιωάννου, Αρχηγός Αποστολής των Παγκοσμίων Αγώνων και National Director των Eιδικών Ολυμπιακών Κύπρου καλωσόρισε με ένα σύντομο χαιρετισμό όλους τους παρευρισκομένους και ανέφερε ότι
«Η σημασία της συμμετοχής μας, είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή.

Είναι ξεχωριστή γιατί οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην πόλη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και για το ότι για πρώτη φορά θα συμμετάσχουμε με τόσο μεγάλη αποστολή (83 άτομα) σε Παγκόσμιου Αγώνες. Η αποστολή θα αποτελείται από 58 αθλητές, 24 συνοδούς και 1 δημοσιογράφο »

Η αποστολή μας αναχωρεί την Δευτέρα 20 Ιούνιου 2011, και ώρα 15:30 με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης.
Εκεί, ο Δήμος θα φιλοξενήσει την αποστολή μας για 4 ημέρες.
Στη συνέχεια η αποστολή θα μεταφερθεί ατμοπλοϊκώς στην Αθήνα για την έναρξη των Παγκοσμίων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων. Η Τελετή Έναρξης, είναι προγραμματισμένη για τις 25 Ιουνίου και η Τελετή Λήξης στις 4 Ιουλίου. Και οι 2 τελετές θα πραγματοποιηθούν στο Στάδιο Καλλιμάρμαρο με κάθε λαμπρότητα.

Η αποστολή είναι προγραμματισμένη να επιστρέψει την Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 και ώρα 20:25 μ.μ. και πάλι με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών.
Ελπίζουμε ότι θα είστε εκεί για να υποδεχθούμε όλοι μαζί τους νικητές της ζωής, τους νικητές της ελπίδας, τους νικητές μας.

Είμαστε σίγουροι ότι οι αθλητές μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και θα εκπροσωπήσουν επάξια το νησί μας, και θα μας κάνουν για μια ακόμα φορά περήφανους, όπως έκαναν άλλωστε και στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους χορηγούς των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, την Κυπριακή Δημοκρατία, τον ΚΟΑ, την ΚΟΕ, τους Δήμους/Κοινότητες για την πολύτιμη βοήθειά τους και στήριξη που παρέχουν προς τα άτομα με ειδικές ικανότητες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: