Η Πάτρα ως «Πόλις – Αμφιτρύων» θα φιλοξενήσει για τέσσερις ημέρες ( 20- 24 Ιουνίου) τις αποστολές από :Ελβετία, Ανδόρα, Αλβανία, Βολιβία, Κουρασάο, Αζερμπαϊτζάν

Με την συμβολική δεντροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο του Θεραπευτικού – Παιδαγωγικού Κέντρου «ΜΕΡΙΜΝΑ» αύριο το απόγευμα, ξεκινάει η τετραήμερη γιορτή της πόλης με τη φιλοξενία 6 ξένων αποστολών που θα συμμετάσχουν στους των Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Η δεντροφύτευση θα γίνει στις 7 μ.μ. από την πρώτη αποστολή που φτάσει στην πόλη μας, που είναι η Βολιβία, τους αθλητές Special Olympics της Μέριμνας, την αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, Μ.Κ.Ο. και Ένταξης Μεταναστών Ήρα Κουρή και την πρόεδρο της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Μάρθα Χριστοπούλου.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας θα φτάσουν στην Πάτρα όλες οι αποστολές που αποτελούνται από 160 αθλητές και 100 προπονητές και συνοδούς. Η Πάτρα ως «Πόλις – Αμφιτρύων» θα φιλοξενήσει για τέσσερις ημέρες ( 20- 24 Ιουνίου) τις αποστολές από :

Ελβετία,

Ανδόρα,

Αλβανία, Βολιβία,

Κουρασάο,

Αζερμπαϊτζάν.

Ο Δήμος Πατρέων και η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή καλούν όλους τους πολίτες να δώσουν το παρόν τους και να ενωθούν με τον υπέροχο κόσμο των νικητών!

ΠΑΤΡΑ – ΠΟΛΙΣ ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 20-24/6/2011

Δευτέρα 20/06/11

05:30 Άφιξη Αποστολής Βολιβίας, στο Patras Palace, Πάτρα.

16:00 Άφιξη Αποστολής Αλβανίας στο Ξενοδοχείο Kalogria Beach

21:00 Άφιξη Αποστολής Κουρασάο στο Ξενοδοχείο Airotel Smart Hotel

21:00 Άφιξη Αποστολής Ανδόρας στο GRECOTEL, Λακόπετρα

21:00 Άφιξη Αποστολής Ελβετίας στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ (Πάτρα)

23:00 Άφιξη Αποστολής Αζερμπαϊτζάν Ξενοδοχείο Kalogria Beach

Τρίτη 21/6/11

10:30 Ξεκινάει μία βόλτα κέντρο της πόλης από την Πλατεία Τριών Συμμάχων με την εξής διαδρομή: Τριών Συμμάχων – Αγίου Νικολάου – Πλατεία Γεωργίου – Ρήγα Φεραίου – Αγίου Νικολάου – Τριών Συμμάχων. Οι ομάδες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το ιστορικό κέντρο της Πάτρας και να παρευρεθούν σε εκδηλώσεις και δρώμενα που θα παρουσιάσουν φορείς και σχολεία της πόλης μας, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

20:00 Άφιξη στον Πολυχώρο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» όπου θα γίνει το επίσημο καλωσόρισμα των αποστολών στο πλαίσιο μιας ελληνικής βραδιάς.

Τετάρτη 22/6/11

09:00 Αναχώρηση των αποστολών για την Αρχαία Ολυμπία όπου θα γίνει ξενάγηση των αποστολών

Πέμπτη 23/6/

11 10:00 Ξενάγηση και εκπαιδευτικές δράσεις των αποστολών στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσείων της Στ΄ Εφορίας Κλασσικών Αρχαιοτήτων , το Σωματείο Ξεναγών και το Σύλλογο Φίλων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

21:15 Άφιξη όλων των ομάδων στο Κάστρο του Ρίου όπου ο Δήμος, οι Αρχές του νομού και η Τ.Ο.Ε. θα αποχαιρετίσουν τις αποστολές και στη συνέχεια θα εξελιχθεί ένα πάρτι σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Παρασκευή 24/6/11 Αναχώρηση των αποστολών για Αθήνα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: