Η Ρόδος συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ΠΟΛΙΣ ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ των Αγώνων Special Olympics Athens 2011, θα φιλοξενήσει από Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Καναδά, Ακτή Ελεφαντοστού, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Τζαμάικα, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Σουηδία και ΗΠΑ

Ρόδος συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ΠΟΛΙΣ ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ των Αγώνων Special Olympics Athens 2011, θα φιλοξενήσει πριν από την έναρξη των Αγώνων και για πέντε ημέρες από 20 έως 24 Ιουνίου 2011, τους Αθλητές των Αγώνων από 15 χώρες

 

Αργεντινή,

Αυστραλία,

Βέλγιο,

Καναδά

Ακτή Ελεφαντοστού,

Γαλλία,

Ιρλανδία,

Ισραήλ,

Τζαμάικα,

Ιαπωνία,

Νέα Ζηλανδία,

Νορβηγία,

Πολωνία, Σουηδία

και ΗΠΑ.

 

 

 

Οι Αθλητές θα προπονηθούν στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του νησιού και θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ρόδο, τις ομορφιές και τον Πολιτισμό της.

Επισημαίνεται ότι η Ρόδος θα είναι ο τελευταίος σταθμός της Λαμπαδιοδρομίας, πριν η φλόγα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας για την τελετή έναρξης. Για τον σκοπό αυτό εκτός από τους Αθλητές αναμένονται στην Ρόδο πολλές προσωπικότητες, υποστηρικτές των Special Olympics, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το εγχείρημα είναι μεγάλο και ο σκοπός ιερός καθώς οι αθλητές των Special Olympics εκφράζουν το αθλητικό ιδεώδες της άμιλλας, της αγωνιστικότητας και της άρσης των διακρίσεων σε βάρος μιας μερίδας του πληθυσμού με νοητική στέρηση.

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου και ο ∆ήμος Ρόδιων, στηρίζουν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια αυτή, ενώ οι ξενοδόχοι της Ρόδου προσέφεραν 1800 κλίνες για την φιλοξενία των αθλητών.

Είναι στο χέρι όλων μαςνα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια προβάλλοντας έτσι το φιλόξενο &κοινωνικό πρόσωπο της Ρόδου, γι ́αυτό η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή Ρόδου ζητά τη συμπαράσταση όλων, καλώντας σας να δηλώσετε εθελοντές στην προσπάθεια αυτή.

Επισημαίνεται ότι απαιτούνται περίπου 300 εθελοντές, για τις ανάγκες φιλοξενίας των Αθλητών όπως, υποδοχή στο λιμάνι & στο Αεροδρόμιο, συνοδοί στις μετακινήσεις & τις προπονήσεις, λαμπαδηδρομία κλπ. Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν το διήμερο 13-14 Μαΐου από εξειδικευμένα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων που θα έρθουν στη Ρόδο για αυτό τον σκοπό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην υπεύθυνη της ομάδας εθελοντισμού, κα Νάντα Ροχάνη στο 22410 – 39707 & στο nadaro3@yahoo.gr καθώς και στην σελίδα Special Olympics Rhodes Host Town στο facebook

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: